Energielabel

Via ons krijgen klanten 30 euro korting op een energielabel. De deskundige kan op korte termijn langskomen en levert het energielabel binnen een paar dagen aan. App 06 141 66 980.

Voor het energielabel moet een gediplomeerd adviseur het gebouw degelijk onderzoeken. Voor een woning duurt dat ca. 1 uur, afhankelijk van omvang en verschillende bouwcomponenten (aantal verdiepingen, aantal kamers, dakkapellen, hoeken, verschillende soorten vloer enz.); allerlei zaken worden opgenomen en genoteerd.

Het energielabel bestaat uit twee delen:
- Het letterlabel geeft de energiezuinigheid van een gebouw aan (van A++++ t/m G; A++++ is het energiezuinigst). Het energielabel wordt berekend aan de hand van door de adviseur ingevoerde gegevens en is gerelateerd aan de voor het gebouw benodigde energie. Het energiegebruik (energieverbruik) wordt uitgedrukt in het aantal kWh per m2 per jaar primair fossiel energie gebruik. *)
- Het energieprestatie-advies geeft voor een groot aantal punten aan hoe de huidige energiestatus van de woning is en hoe dat verbeterd kan worden.

De combinatie energielabel en energieprestatie-advies kan uitsluitend worden opgesteld door een gediplomeerd energieadviseur, die daarvoor een speciale opleiding heeft gevolgd en die werkt voor een gecertificeerd bedrijf of organisatie, conform BRL 9500 Energieprestatieadvisering.