Makelaar Amsterdam IJburg

VZmakelaars is actief met de verkoop en taxaties van woningen op IJburg. 

In vergelijking met andere makelaars zijn VZMakelaars:

  • Ook actief in de avonduren
  • 24/7 bereikbaar

En VZMakelaars hanteert een:

  • Scherpe courtage
  • Geen opstartkosten
  • Geen intrekkingskosten

Checklist huis verkopen

  • Definitief energielabel aanvragen
  • Huis verkoopklaar maken
  • Adviesgesprek met makelaar (schatting verkoopopbrengst, stylingtips, verkoopstrategie, courtage)
  • Fiscaal en financieel advies

Als je jouw huidige huis verkoopt en een nieuw huis koopt, kom je bij het afsluiten van een hypotheek voor veel vragen te staan. Kun je weer een aflossingsvrije hypotheek sluiten? En hoe zit dat met een spaarhypotheek? Misschien koop je al voordat jouw huidige huis is verkocht. Hoe werkt het dan? En wat doe je met overwaarde? Heb je een overbruggingskrediet nodig?

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Heb je je oude woning nog niet verkocht maar wil je wel gebruikmaken van de overwaarde? Dan heb je een overbruggingskrediet nodig. De overwaarde krijg je namelijk pas in handen als het oude huis is verkocht en betaald. Geldverstrekkers zijn terughoudend met de verstrekking van overbruggingskredieten. Over het algemeen wordt de te verwachten overwaarde ook niet geheel gefinancierd en houdt de geldverstrekker rekening met een lagere opbrengst van de woning.

Over het algemeen verlangt de geldverstrekker een hypotheekinschrijving op zowel de oude als de nieuwe woning. Naast advieskosten, betaal je dus meestal ook notariskosten als je een overbruggingskrediet afsluit.

Tijdens de overbruggingsperiode heb je dan meerdere leningen: een hypotheek op je oude woning, een hypotheek op je nieuwe woning en een overbruggingskrediet. Zodra de oude woning is verkocht, worden de hypotheek op de oude woning en het overbruggingskrediet afgelost en resteert alleen de hypotheek op de nieuwe woning.

Het overbruggingskrediet loopt meestal via de geldverstrekker bij wie je ook de nieuwe hypotheek afsluit. De maximale looptijd van een overbruggingskrediet is afhankelijk van de voorwaarden van de geldverstrekker en varieert meestal van zes maanden tot twee jaar. Heb je na die periode je oude woning nog niet verkocht, neem dan tijdig contact op met de geldverstrekker om een verlenging van je krediet te bespreken. Verlengen is namelijk niet vanzelfsprekend.

Scheiden met een hypotheek

Als je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. Vooral als je samen een koophuis hebt. Wat zijn je mogelijkheden en welke stappen moet je zetten. Laat je hierbij goed adviseren door uw makelaar. Mocht je graag een gesprek willen met een mediator. Bij Interfair mediation & meer kan je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. www.interfair.nl.

Makelaar Amsterdam IJburg
Adres Krijn Taconiskade 410
1087 HW Amsterdam
E-mailadres info@vzmakelaars.nl
Telefoon 06 14166980