Laat VZ Makelaardij & Taxatie jouw huis in Weesp en omstreken taxeren.

Wil je een hypotheekaanvraag doen? Wil je een verbouwing meefinancieren, is er sprake van een erfenis, herfinanciering of scheiding? Of wil je de woning verhuren? Heb je een woning als belegging gekocht, dan wil de bank de waarde in verhuurde staat weten. Wat je situatie ook is, je hebt een taxatierapport nodig om verder te komen. Wij zijn geregistreerde en ervaren taxateurs en helpen jou graag met het taxeren van jouw woning, welke situatie dan ook. Dus wij verzorgen ook taxatierapporten met de marktwaarde na verbouwing en de marktwaarde in verhuurde staat.

Vraag een taxatierapport aan

Wat is een taxatierapport?

Een taxatierapport wordt ook wel een onafhankelijke waarderapport genoemd. In zo’n rapport wordt de marktwaarde van een woning bepaald door een taxateur. In dit rapport vind je de kenmerken van de woning uitvoerig beschreven en wordt de waarde vastgesteld.

Waarom wij, VZ Makelaardij & Taxaties, als jouw taxateur?

  • Wij zijn aangesloten bij het validatie-instituut NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en staan ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).
  • De gevalideerde taxatierapporten worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.
  • Vanaf 1 oktober 2021 werken wij met het nieuwe taxatiemodel. Wat fijn is voor jou, want dit nieuwe model zorgt voor een betere leesbaarheid van het rapport. Ook krijg je meer inzicht in de bijkomende kosten op het gebied van verduurzaming, herstel van onderhoudsachterstand, eventuele funderingsproblemen en overige bouwkundige gebreken van de woning.
  • Wij zijn op korte termijn beschikbaar én altijd bereikbaar, super snel voor jou dus! Stuur ons een WhatsApp-bericht op 06 141 66980 en we reageren zo snel als we kunnen.

Hoe werkt een taxatie?

Je wilt natuurlijk weten waar je aan toe bent. Bij de waardebepaling van jouw woning kijken wij, als taxateurs, naar verschillende aspecten.

  1. De staat: we bekijken in welke staat het huis is. Is het goed onderhouden? Is er achterstallig onderhoud?
  2. De omgeving: we kijken naar vergelijkbare huizen in de buurt die recent verkocht zijn. Wat was hun verkoopprijs?
  3. Duurzaamheid: hoe energiezuinig is de woning nu? En wat kan verbeterd worden om de woning energiezuiniger te maken?
  4. De marktomstandigheden: hoe ziet de markt er op dat moment uit? Is er krapte? Of is er een overschot?

De uitkomsten van deze stappen verwerken wij in het taxatierapport. Dit rapport wordt gecontroleerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Zo weet je zeker dat het taxatierapport betrouwbaar en van goede kwaliteit is. Daarnaast weet je hierdoor ook zeker dat het wordt erkend door instanties zoals de bank.

Wat jouw situatie ook is, neem contact met ons op. Als ervaren taxateurs voorzien wij, VZ Makelaardij & Taxatie, jou van een kwalitatief en betrouwbaar taxatierapport. Zodat jij snel weer door kan. Stuur ons een WhatsApp-bericht op 06 141 66980 en krijg snel antwoord.