Wonen in Amsterdam Zuidoost!

Stadsdeel Zuidoost valt onder de gemeente Amsterdam en is razend populair geworden. We kunnen inmiddels zeggen dat het slechte imago van dit stadsdeel eraf is. Er is veel geïnvesteerd in de wijken en de woningprijzen zijn sterk gestegen. De doelgroep is groot. Starters en doorstromers kunnen hier een geschikte woning vinden. De grote pluspunten van het wonen in Zuidoost zijn vooral de bereikbaarheid, de ruimte, de groene omgeving en de sfeer. Het openbaar vervoer is goed en de uitvalswegen zijn snel te bereiken. Met de metro bent u in een mum van tijd in het centrum van Amsterdam. Er is van alles te beleven. Denk aan de Arena, de Ziggo dome, de Pathe, Ikea, mega praxis store en winkelcentrum de Amsterdamse Poort. 

Amstel III/ Bullewijk

Dit bedrijvenpark is volop in ontwikkeling. De plannen voor nieuwe projecten liggen klaar. Nu zijn er vooral veel kantoren. Het gebied loopt vanaf de Amsterdam ArenA tot het AMC.

Venserpolder

Deze wijk is populair bij starters en beleggers. Er zijn veel betaalbare appartementen te vinden die zeer nabij 2 metrostations liggen, waardoor men snel in het centrum of op Schiphol is.

Bijlmer

Het grootste deel van Amsterdam Zuidoost; met de buurten Bijlmer-Centrum, D-buurt, F-buurt, H-buurt, E-buurt, G-buurt, K-buurt. In deze wijken liep van 1992 (tevens het jaar van de Bijlmerramp) tot 2010 een grootschalig project voor stadsvernieuwing dat het aanzicht van het gebied ingrijpend heeft veranderd. Een belangrijk winkelcentrum is de Amsterdamse Poort. Iedere maandag, donderdag en vrijdag is er markt op het Anton de Komplein, waaraan ook het stadsdeelkantoor gevestigd is.

Driemond

Het dorpje Driemond, gelegen aan de samenvloeiing van Gein, Gaasp en Smal Weesp. Nabij het dorp bevindt zich het Volkstuinenpark Linnaeu. Hier kunt u heerlijk wonen aan het water.

Gaasperdam

De buurten Holendrecht, Nellestein, Reigersbos en Gein. Dit is een gewilde wijk (jaren 80) met veel eengezinswoningen die vaak prachtig gelegen zijn aan de de rand van natuurgebieden (zoals het Gaasperpark met Gaasperplas en de Gaasperzoom). Ook zijn er betaalbare appartementen te vinden. Winkelcentrum Reigersbos met de wekelijkse markt op woensdag is erg gezellig.

Handige link: www.iamsterdam.com/nl/in-en-om-amsterdam/zuidoost/de-buurten-van-zuidoost

Makelaar Amsterdam Zuidoost
Adres Bijlmerdreef 912
1103 DV Amsterdam
E-mailadres info@vzmakelaars.nl
Telefoon 06 14166980